Sjoerd en de Stapelstad

(lespakket verwacht begin 2021)

Afbeelding van Sjoerd en de stapelstad - Toonzetters

Toonzetters bouwt uit bij het stapelgekke verhaal van Sjoerd en de Stapelstad (Menger & Ganzeman 2020). Een verhaal over doorzetten, volhouden en nooit opgeven. Sjoerd wil spelen, maar de stad is volgebouwd met groene huisjes. Gelukkig is Sjoerd een echte doorzetter. Hij verzint een stapelgek plan. Als dat maar goed gaat…

 

Bij dit heerlijke Zaanse kinderboek (te bestellen op www.stapelstad.nl) maakte Toonzetters een STAPELGEK LIED waarmee je naar hartenlust kunt bouwen in de klas!

 

Zing, spreek, speel, dans en componeer samen met materialen uit de bouwhoek zoals bezems, houten blokken en stokken. Het lespakket van Toonzetters bordenvol stapelgekke werkvormen is begin 2021 beschikbaar. Luister hieronder alvast naar Sjoerds Stapellied.

Sjoerds stapellied

Klik op de afbeelding om het lied te streamen via Apple Music, Spotify, Deezer, etc..

Of luister direct hieronder.

Op 10 december 2020 was de online boekpresentatie van Sjoerd en de Stapelstad. De burgemeesters Jan Hamming van Zaanstad en Judith Michel-De Jong van Wormerland lazen samen voor uit het Zaanse kinderboek Sjoerd en de Stapelstad. Toonzetter Iris presenteerde deze uitzending en zong samen met de kinderen thuis Sjoerds Stapellied. Bekijk hieronder een stukje van de uitzending.