Sjoerd en de Stapelstad

Afbeelding van Sjoerd en de stapelstad - Toonzetters

Toonzetters bouwt uit bij het stapelgekke verhaal van Sjoerd en de Stapelstad (Menger & Ganzeman 2020) www.stapelstad.nl. Een verhaal over doorzetten, volhouden en nooit opgeven.

Geïnspireerd door het verhaal, de karakters, de illustraties en het Zaanse erfgoed kroop Toonzetters achter de piano en componeerde SJOERDS STAPELLIED. Een swingend lied vol eindeloze  mogelijkheden om losse muzikale bouwstenen te onderzoeken, te spelen, te stapelen, husselen en te bouwen.

 

Houd jij net als Toonzetters ook zo van de handen uit de mouwen steken, inspirerende opdrachten, actief met de klas aan de slag te gaan en nieuwe muzikale werkvormen uitproberen? Klik hier om een gebruikerslicentie van het Muzikaal Lespakket te bestellen voor €15,- (excl. btw). 

MUZIKAAL LESPAKKET

Dit muzikaal lesmateriaal is speciaal door Toonzetters ontwikkelt voor groep 1 t/m 4 van de basisschool bij het boek Sjoerd en de Stapelstad. 

De werkvormen in dit lespakket zijn opbouwend beschreven in 7 opdrachten. In deze opdrachten ga je werken vanuit de muzikale domeinen: zingen, luisteren, spelen, bewegen en componeren. 

Na het doorlopen van opdracht 1 t/m 6 kun je samen met klas jullie eigen ‘break’ bij het stapellied bouwen met behulp van een vormschema in opdracht 7.

Sjoerds Stapellied is een lied dat zich uitstekend leent voor de afsluiting van een projectweek of een BOUWperiode.
Nieuwsgierig geworden hoe zo’n uitvoering eruit zou kunnen zien? Bekijk hieronder de TEASER. 

bestellen

licentie 1: particulier gebruik of voor één klas binnen school €15,- (excl. btw)
licentie 2: voor twee klassen binnen school €25,- (excl. btw)

Voor elke éxtra klas is een meerprijs van €10,- van toepassing.

Bestel hier het muzikaal lespakket. Na de betaling van de bestelling ontvang je een digitale download met het muzikaal lespakket, bijhorende audio’s en video’s en werkbladen. 

De aanschaf van dit muzikaal lespakket geeft standaard gebruiksrecht voor slechts één persoon / individuele leerkracht of één klas binnen een school. Gebruik je het materiaal in meerdere klassen op school? Dan dien je meerdere licenties aan te schaffen. Het aantal benodigde licenties kun je aangeven in de bestelling. Het muzikaal lespakket van Toonzetters mag zonder geldige licentie niet worden gedeeld.

Sjoerds stapellied

Klik op de afbeelding om het lied te streamen via Apple Music, Spotify, Deezer, etc..

Of luister direct hieronder.

Op 10 december 2020 was de online boekpresentatie van Sjoerd en de Stapelstad. De burgemeesters Jan Hamming van Zaanstad en Judith Michel-De Jong van Wormerland lazen samen voor uit het Zaanse kinderboek Sjoerd en de Stapelstad. Toonzetter Iris presenteerde deze uitzending en zong samen met de kinderen thuis Sjoerds Stapellied. Bekijk hieronder een stukje van de uitzending.