Toonzetters Logo

TOONZETTERS is een initiatief van Ninya de Wever en Iris Steiner. Vanuit de behoefte om cultuureducatie op scherp te zetten en dit samen met zoveel mogelijk andere gelijkgestemde te doen, riepen wij Toonzetters in het leven. Samen begeven we ons binnenstebuiten de paden van kunst- en cultuureducatie.

Ninya en Iris

wat ons drijft

Wij, TOONZETTERS zijn dol op cultuureducatie! Wij zijn makers, creatieve ondernemers, moeders, vaders, muzikanten, ontwerpers en altijd in beweging. Het liefst willen we zoveel mogelijk kinderen, ouders, docenten en vakcollega’s inspireren met mooie, grappige, interessante, verrassende, orginele liedjes, video’s en lesmaterialen. Met Toonzetters ontwerpen we educatief materiaal. We buigen ons over culturele vraagstukken en gaan graag de discussie aan over onderwijs en kunst. Wij zijn een groeiende en lerende community met liefde voor het vak en bovenal willen we kinderen uitdagen de wereld om zich heen te onderzoeken, te bevragen en hun eigen geluid te geven.

over ons

Ninya en Iris leerde elkaar 10 jaar geleden kennen op de educatie afdeling van Aslan Muziekcentrum in Amsterdam. Vol energie en met passie gaven ze daar vorm aan de muziekeducatie. Ninya en Iris zijn twee MAKERS van de eerste lange leerlijn muziek: De Muziek Talent Express. Dit complete handboek vol wereldse muziek bleek een opstapje te zijn voor de wervelende samenwerking.

Foto van Ninya de Wever - Toonzetters

Naast Toonzetters is Ninya de projectleider ABC Cultuur, trainer en muziekdocent in het (speciaal) onderwijs in de IJmond. Als gastdocent Speciaal Onderwijs is ze verbonden aan Codarts Rotterdam Speciaal Onderwijs en ontwikkelt ze lesmaterialen voor o.a. Plein C.

Ninya gelooft in de kracht en pracht van kunst en het voorrecht van educatie (geven). Ook houdt ze van lange wandelingen, de zee, wildplukken, goede gesprekken met vrienden en vreemdelingen en haar heerlijke dochter Ella Bella. Ninya studeerde naast het conservatorium ook aan de Gerrit Rietveld academie. Op haar wensen lijst voor Toonzetters staat dan ook nog een Toonzettersproject met het Stedelijk museum!

Iris heeft met veel passie voor onderwijsvernieuwingen samen met anderen de Democratische School LIFE! in Landsmeer uit de grond gestampt. Haar hart gaat sneller kloppen van leren vanuit intrinsieke motivatie, eigenaarschap, creativiteit en verbinding. Het liefst gaat Iris op avontuur met het hele gezin in hun gepimpte camperbusje of rommelt ze in haar (moes)tuin met de kids, kipjes, cavias en poezen.

Iris studeerde Muziektherapie, Docent Omgangskunde en Ecologische Pedagogiek (master) aan de Hogeschool Utrecht. Naast Toonzetters geeft Iris met veel plezier hands-on muziekles in het Praktijkonderwijs, aan MBO-studenten van de opleiding Onderwijsassistent en Pedagogisch Werk en basisscholen in de Zaanstreek en Ijmond. Momenteel is Iris verbonden als muziekdocent aan Koninklijk Visio in Amsterdam en verzorgt ze muziekles aan blinde en slechtziende leerlingen.

Foto van Iris Steiner - Toonzetters