ChordBuddy Project
voor de bovenbouw PO / S(B)O & brugklas V(S)O
Kennen jullie de ChordBuddy al?
De ChordBuddy is een hulpstuk voor op de gitaar om (samen met een speelmaatje) eenvoudig 4 akkoorden (C – D – G – Em) te spelen. De ChordBuddy maakt gitaarspelen voor iedereen toegankelijk en werkt zeer motiverend door het direct kunnen bespelen van de gitaar.
TOONZETTERS heeft een ChordBuddy lessenserie ontwikkeld voor het speciaal onderwijs in opdracht van ABC Cultuur en het Oranjefonds. Dit lesmateriaal met 4 tijdloze (pop)songs voor de bovenbouw én toffe play-alongs van MUSICATION is onderaan de pagina GRATIS te downloaden.
IN DE MEDIA
- Zin om met de gitaar met de ChordBuddy in de klas aan de slag te gaan?
- Meer weten over het project én de ChordBuddy?
- WORKSHOP of LESSENSERIE boeken?
- Nieuwsgierig naar de mogelijkheden bij jou op school?
Neem contact op met TOONZETTERS!
TOFFE SAMENWERKINGEN
0m te vieren dat het Muziek Akkoord Speciaal Onderwijs op 23 november 2022 wordt getekend heeft Toonzetters i.s.m. Gebarenrijk een meespeelvideo voor de ChordBuddy gemaakt. We nodigen alle kinderen, juffen en meesters uit om op je eigen manier je muzikale lichtje te laten stralen…. iedereen kan meedoen: zingend, gebarend, met je handen of een gitaar mét ChordBuddy.
gratis lesmateriaal
Voor het ChordBuddy Project zochten we naar 4 tijdloze (pop)songs voor de bovenbouw. Songs die met veel plezier worden gezongen, voor energie in de klas zorgen én die maar uit 4 akkoorden bestaan.
• I’m a Believer – The Monkees
• Mama don’t allow – The Jive Acces Skiffle Combo
• Way hay and up she rises (‘Drunken Sailor’) – The Irish Rovers
• Hey Ya! – Outkast
VIDEO'S
I’m a Believer – The Monkees
Mama Don’t Allow
The Jive Acces
Drunken Sailor
The Irish Rovers
Hey Ya!
Outkast!
NOOT van Toonzetters
In Hey Ya! is het laatste akkoord eigenlijk E majeur i.p.v. E mineur. Omdat wij het zo’n heerlijke tijdloze popsong vinden die uitnodigt om lekker mee te zingen én het verschil op de gitaar minimaal is (namelijk maar 1 snaar van de 6 klinkt anders). Hebben we er toch voor gekozen om dit lied te gebruiken en de E-majeur te veranderen in een E-mineur. We begrijpen dat juist de E-majeur Hey Ya! zo tof maakt en dat andere makers wellicht hierin een andere keus zouden maken.
extra
inspiratie