Wat is Kunst?!​

ABC Cultuur - Centrum voor de Kunsten Beverwijk

TOONZETTERS ontwikkelde voor de lange leerlijn cultuureducatie ABC Cultuur (www.abccultuur.nl) een aanvullend muzikaal lesprogramma rondom een bestaande muziekmodule over kunst voor de bovenbouw. We hebben deze muziekmodule onder de loep genomen, op zijn kop gezet en (ON)MOGELIJKHEDEN benut waaruit eigenwijze IDEEËN kwamen rollen. 

We zochten naar andere makers en dat resulteerde in een krachtig lied, een uitdagende boomwhacker-play-along en lesmateriaal waarmee je zo de klas in kan. Samen met de vakdocent en groepsleerkracht gaan de leerlingen aan de slag met KUNST, COMPOSITIE, COMMUNITY– en CROSS-OVER art. 

 

Het lied ‘Kunst?!’ nodigt uit om kunstwerken kritisch te beschouwen, te reflecteren op het thema kunst én is een creatief speelveld voor vele muzikale werkvormen.

Gebruik de lesideeën naar hartenlust in de klas. Daarvoor is het bedoeld! Het openbaar maken en/of reproduceren van deze materialen op (eigen) websites, verzamelwerken, bundels of op enige andere manier, is niet toegestaan zonder toestemming van Toonzetters. Wil je meer weten over Toonzetters? Met ons samenwerken of heb je een tof (les)idee of suggestie voor een project? Mail ons dan!

Klik op de preview hieronder om de gehele inspiratiebrief te downloaden.

Toonzetters bij dit project: 

Iris Steiner, Ninya de Wever, Han van ’t Land, Jan Vink, Debora Vollebregt, 

Jeroen Duijvestijn en Romeo Cimarosti.